Anmäl till VKKs sommarläger!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
Frida omnämnd bland Vallentunas idrottshjältar i Vallentuna Nyas årskrönika
Foto: Roffe Andersson

Januari 2024

Under hösten 2023 vann Frida junior-DM i hård konkurrens. Hon var också med Stockholmslaget som vann SKK-Trofén i mars 2023. Dessutom har hon gjort flera fina insatser i den Nationella Serien och i SM. Hon omnämns som en av Vallentunas idrottshjältar i Jonny Anderssons årskrönika i Vallentuna Nya.

Läs mer på Vallentuna Nya » 

Storslam för VKK på Vallentuna Trofén

November 2023

Vallentuna Trofén blev en kanontävling. Förutom pallplaceringar hade vi tre fjärdeplatser och alla VKK-åkare kom högt upp i övre halvan i respektive tävlingsklass.

Sammanlagt 135 åkare kom till tävlingen. Det kändes som att det inte var så mycket publik men försäljningen i kiosken slog rekord, vilket betyder att det var mycket folk men jämt utspritt över två dagar.

Vi tog följande pallplatser:

1. Minior A: 1:a Nellie S, 2:a Ruilin, 3:a Mia Elin.

2. U15B: 1:a Alma M, 3:a Nellie T.

3. Junior B: 2:a Manueela U.

Under samma helg som Vallentuna Trofén pågick tog Anilla (U13A) och Sofia W (Junior A) var sitt silver uppe i Umeå (Björkcupen)!

Läs mer om medaljregnet på Vallentuna Nya »

Läs mer om miniorerna på Vallentuna Nya »

Bra DM för VKK, Frida 1:a!

Oktober 2023

Det blev ett lyckat DM för VKK. Alla åkare gjorde bra insatser. Edmond tog guld och Anilla kom 5:a, väldigt nära en pallplats. Victoria, Siri, Leija och Sofia gjorde alla kämpainsatser.

Bäst gick det för Frida som vann sin klass i väldigt hård konkurrens (40 åkare)!

Läs mer på Vallentuna Nya »

Stockholm vann SKF-trofén!
Foto: Bernt Seipl

Mars 2023

Stockholm vann SKF-trofén följt av Östra Götaland och Skåne. Frida levererade och kom trea i klassen U15 där Stockholm tog alla tre första platserna.

Det var en intensiv helg för många föräldrar där alla dygnets vakna timmar tillbringades i ishallen. Ett stort tack till tävlingsgruppen som ordnade ett prickfritt arrangemang. Ett stort tack även till alla föräldrar, tränare och åkare som ställde upp som funktionärer. Sist men inte minst, tack till åskådare och tävlande.

Läs mer på Vallentuna Nya »

Tack för SKF-trofén!
Lena, Anastasia, Helen och Livia har lagt många timmar på SKF-trofén. Frida gjorde sitt på isen! Foto: Roffe Andersson.

Mars 2023

SKF-trofén innebar en intensiv helg för många föräldrar där alla dygnets vakna timmar tillbringades i ishallen. Ett stort tack till tävlingsgruppen som ordnade ett prickfritt arrangemang. Ett stort tack även till alla föräldrar, tränare och åkare som ställde upp som funktionärer. Sist men inte minst, tack till åskådare och tävlande. Bra jobbat VKK!

Läs mer på Vallentuna Nya »

Frida vann DM!

Januari 2023

Frida vann DM på Stora Mossen efter ett som vanligt bra långt program. Anilla tog en 10:e plats och Leija kom 11:a. Grattis tjejer och bra kämpat!

Frida 6:a på SM!
Foto: Roffe Andersson, Vallentuna Nya

December 2022

Frida gjorde en bra instats på SM. Efter att ha legat 7:a efter korta klättrade hon en placering och kom 6:a. Grattis Frida!

Läs mer på Vallentuna Nya »

Frida har kvalat in till SM

November 2022

Den 15-18 december avgörs SM i konståkning i Borås. Frida har kvalat in som 7:a bland de 18 bästa åkarna i Elitserien som får delta i SM. Grattis Fia önskar alla i klubben!  

Aida är nu licensierad domare för klubbtävlingar

September 2022

Vallentuna konståkningsklubb har nu en andra domare inom svensk konståkning. Sedan tidigare har VKK en av Sveriges mest anlitade domare, Harald. Aida är från och med denna säsong licensierad klubbtävlingsdomare, Grattis Aida!

Lyckad Elitseriepremiär

September 2022

Säsongens första Elitserietävling gick av stapeln i Luleå den 10-11 september. VKK representerades av Frida och Leija där Frida kom 7:a (U15) och Leija kom 9:a (U13). Båda var nöjda med tävlingspremiären.

 

Frida har ett nytt kortprogram och gjorde en del missar. Hon låg 10:a efter det korta programmet. På det långa programmet kom hon 5:a, efter att ha satt en superb dubbel-Axel. Hon åkte därmed upp till en 7:e plats sammanlagt.

 

Leija gjorde sina bästa åk någonsin, enligt tränare Vyachek. Hon fick dock inte optimal utdelning från domarna. Men Leija är helt klart på gång.

Maj 2022

C1, Speed och KÅSK visade upp sina program och uppvisningsnummer den sista helgen i maj. Vyachek och Aida delade ut välförtjänta diplom och medaljer till alla deltagare. 

Frida 10:a på SM!

April 2022

Frida gjorde en fin insats på SM i Borlänge. Hon låg 12:a efter det korta programmet och tog ett par placeringar i det långa, trots en missad dubbel-Axel. Hon tillhör fortfarande de yngre åkarna i klassen och kan ställa upp i samma klass, U15, även nästa år.

"Jag är mycket nöjd med min åkning på SM, även om jag hade velat sätta min dubbel Axel", säger Frida.

Succé för Mamma Mia!

Mars 2022

Mamma Mia blev en av de bästa showerna på länge. Vi slog inte publikrekord men det var mycket folk på skolföreställningen och hyfsat bra med folk på kvälls- och morgonföreställningen. Alla åkare verkade ha haft roligt efter alla månader av förberedelser. Publiken gav endast lovord.

 

Det var sötchock på "Ring, Ring" med KÅSK, en del grät på vackra "Slipping Through My Fingers", och storslagna "Voulez Vous" ville aldrig ta slut. Och vi ville inte att det skulle ta slut! Läs gärna Jonny Anderssons rescension på Vallentuna Nya.

 

Ett stort tack till showens och klubbens huvudsponsorer Aparto och Vallentuna Motor. Tack också till Vallentuna Stenugnsbageri för bullarna och Blomsterboda för blommorna.

Mycket träning under våren och sommaren

Mars 2022

Vi har is i Vallentuna till den 29:e maj. Efter detta kommer vi att träna fram till Midsommar i Väsby.

Vi har bokat följande tider i Väsby:

 • 31/5-2/6 kl 18.00-20.00
 • 7-9/6 kl 18.00-20.00
 • 11-12/6 11.00-14.00
 • 14-16/6 18.00-20.00
 • 21-22/6 18.00-20.00

Helgerna 4-5/6 samt 18-19/6 har vi ingen is ännu. Vi letar is men det verkar bli svårt. I värsta fall får vi köra extra markträning dessa helger.

Frida uttagen till Stockholmslaget!

Februari 2022

VKK:s elitåkare Frida Harvigsson har blivit uttagen till Stockholmslaget inför tävlingarna i SKF Trofén (SKFT).

- Vi är mycket stolta över Frida. Hela teamet i VKK har jobbat hårt för att excelera och Fridas uttagning i SKFT är russinnet på kakan, säger den stolte tränaren Vyachek Chiliy.

Fridas framgångar uppmärksammades i lokaltidningen Vallentuna Nya som ägnade hela första sidan åt denna nyhet. Läs mer här » 

VKK, en av fem föreningar i Vallentuna som beviljas kompensationsstöd för pandemin

December 2021

Vallentuna Konståkningsklubb är en av fem föreningar som beviljas kompensationsstöd från RF för hösten 2021. Vi sökte för uteblivna intäkter för vårshowen och fick runt 35% av det sökta beloppet.

- I vanliga fall gör vi en vinst på mellan 50-100 tkr och nu har det varit ett par år utan showintäkter. Det slår hårt på marginalen, säger ordförande Ed Fontes.

Frida tog fritest 5!

November, 2021

Frida har blivit godkänd på fritest 5 av Svenska Konståkningsförbundet. För att klara testet krävs minst två hoppkombinationer, ett godkänt försök på dubbelaxel eller trippelhopp, tre olika dubbelhopp, kombinationspiruett av minst level 3, hopp-piruett av minst level 3 samt stegsekvens av minst level 3; allt i ett program under tävling. Vi gratulerar Frida som blir den första i VKK som tar fritest 5.

Vallentunaåkare bland de bästa i Sverige!
Leija och Frida "in action"!

November, 2021

 

Leija Simlund och Frida Harvigsson, från Vallentuna Konståkningsklubb, har kvalat in till Morgondagarserien för åldrarna upp till 13 år (U13, Leija) och upp till 15 år (U15, Frida).

 

Vallentuna Konståkningsklubb gratulerar Leija Simlund och Frida Harvigsson till de välförtjänta platserna i Morgondagarserien. Serien samlar de 30 bästa åkarna i landet i respektive åldersklasser. Leija kvalade in till klassen U13 med den 25:e bästa poängen och Frida kvalade in med den 5:e bästa poängen till klassen U15. Både Leija och Frida är relativt unga och de har en säsong till i sina respektive åldersklasser.

 

”Jag har tränat konståkning i 8 år och Morgondagarserien har varit ett av mina delmål under de senaste åren” säger Leija. ”Det är en skön känsla att äntligen nå dit”, fortsätter Leija.

 

”Corona hindrade mig från att tävla i Morgondagarserien under förra säsongen, då jag kvalade in för första gången” berättar Frida. ”Nu när jag kvalar in även denna säsong känner jag att jag har en god chans att konkurrera om pallplatserna”.


Både Leija och Frida är egna produkter som har tränat i VKK sedan skridskoskolan. Huvudtränaren Vyachek Chiliy kan vara mycket stolt över klubbens åkare idag. ”Att få vara med Leija och Frida när de lyckas med sina delmål är en stor tillfredställelse” säger Vyachek. ”Vi tränar hårt och det är inte alltid så lätt. Men träningen blir roligare och meningsfullare när vi får ett kvitto på att vi gör rätt saker. Att kvala in till Morgondagarserien är ett sådant kvitto” avslutar tränaren.

Vallentuna Trofén blev en succé!
Vallentuna Nyas förstasida vecka 42, 2021

Oktober 2021

Vallentuna Trofén blev en sportslig och ekonomisk succé för Vallentuna Konståkningsklubb. Flera av klubbens åkare gjorde sina tävlingsdebuter på hemmais och alla gjorde väldigt bra ifrån sig.

Debutanterna Jenny, Manueela och Vera gjorde alla tre mycket fina insatser.  Leija och Leia stod även de för riktiga kanonåk. Frida och Stella vann sina klasser och tog hem trofén till VKK!

Mer om Vallentuna Trofén på Vallentuna Nyas hemsida

VKK gräver guld i USA!

Juli 2021

Eistla Lennquist-Fixelius, vann sin klass på Virginia Comonwealth Games is USA och har nu kvalificerat sig till det National Sate Games. Detta uppmärksammades i Vallentuna Nya. Läs mer om Eistlas reflektioner och vägen till framgång här »

Pandemins Kostnader
Foto: Hege Hellström, Vallentuna Nya Tidning
Februari 2021
Från den 20:e december till den 25:e januari var ishallen stängd för ungdomsträning. Det medförde förlorade intäkter för klubben i form av  utebliven julshow och inställt miniläger under trettonhelgen. Dessutom försenades starten på skridskoskolan. 
Förutom kortsiktiga inkomster så hotas även klubbens långsiktiga verksamhet när kulturbärare slutar, pga trytande motivation i avsaknad av is, och när nyrekryteringen stryps, då ishallen är stängd.
Alla dessa aspekter togs upp i Vallentuna Nyas artikel om pandemins kostnader för ungdomsidrotten i Vallentuna. 
Konståkningsveckan uppmärksammades i Vallentuna Nya
Scott Rachuk, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet kom till lägret och höll ett föredrag om strategi 2026.
Augusti 2020
Med farten och glädjen på konståkningsveckan i Vallentuna visar konståkningen sin allra bästa sida. Och även Vallentuna visar sig i sin allra finaste sommardräkt. Läs mer i Vallentuna Nya tidning!
VKK:s åkare Mona Bea och Frida Harvigsson blir ordinarie i elitserien säsongen 2020-2021
Frida Harvigsson (vänster, foto Idrottsfoto) och Mona Bea (höger).
5 juni 2020.
Svenska Konståkningsförbundet meddelade i fredags (5/6) att Mona Bea kvalar in till elitserien i juniorklassen under nästa säsong 2020/2021. Frida Harvigsson kvalar in i Morgondagarserien (fd Elitserien) i klassen flickor U13.
- Jag har jobbat hårt för detta under året och det har burit frukt, säger Mona Bea. – Vi har kämpat förstås, men det har mest varit kul, berättar Frida. Mona och Frida har ökat träningsdosen under våren upp till 11 timmar på isen och 5 timmar markträning per vecka. 
– Det har varit en kamp och nu börjar det att fungera riktigt bra med träningsgrupperna. Trivseln är hög och därmed också träningsfliten, berättar den stolte tränare Vyachek Chiliy.
För att kvala in till Elitserien och Morgondagarserien krävs det att man uppnår ett visst antal poäng i A-Serien. Mona och Frida har klarat den gränsen med råge. Gränsen för att söka för juniorer är 90 poäng och Monas bästa under denna säsong är 96,81. Gränsen för U13 är 60 poäng och Fridas personbästa från denna säsong är 68,02.

För mer information om Elitserien och Morgondagarserien, se följande länk »

Tidningar som har rapporterat om denna nyhet:

Showen genomfördes trots Cornonavirus
Vallentuna Nya Tidnings mittuppslag.
16 mars 2020 (uppdaterad den 21 mars).
Vi genomförde vårshowen, trots hotet från Coronaviruset. För att minska risken för smittospridning höll vi alla dörrar vidöppna och vi kontrollerade betalningen med ett antal funktionärer utanför parkeringen för att undvika köer.  Vi sålde ingen fika, då även detta skulle skapa köer. 

Alla indikationer tydde på att åskådarantalet skulle bli mycket mindre än planerat förre viruset. Bland annat fick vi reda på att ett stort antal skolklasser som planerade att komma till showen ställde in i sista sekunden.  Vanligtvis har vi mints 1500 åskådare och i år hade vi genomfört en stor marknadsföringskampanj med en åttasidig bilaga i lokaltidningen Vallentuna Nya Tidning. Vi hade väntat oss minst 2000 åskådare, som rekordåret 2017.

Istället hade vi runt 100 åskådare på skolföreställningen, 150 på fredag kväll och 250 på lördag morgon, sammanlagt 500 åskådare. Det var glest på läktaren men å andra sidan minimerade vi också risken för smittospridningen då varje åskådare hade gott om personligt utrymme. 

Åkarna tilläts inte blanda sig med publiken under pausen och inte heller efter showen. På detta sätt undvek vi trängsel och förhoppningsvis smittöverföring.

Showen då? Den blev kanon enligt de flesta som såg och lyssnade. Bilderna från showen vittnar om konståkning på hög nivå, skönhet och färgprakt!
Philip och Charlie tog storslam på DM
8 februari 2020.
Philip och Charlie blev 1:a respektive 2:a på UDM idag på Stora Mossen idag! Philip fick 63,82p och Charlie 56,84p. Stort grattis! Och grattis också till tränare Vyachek!
Frida blev 11:a av 37 åkare och Tyra blev 8:a av 20 åkare: Båda gjorde mycket bra insatser på isen. Tidigare, den 25 januari, kom Mona på 5:te plats (av 40 åkare) på JDM i Österåker på personbästa, 96,81p! 
Mona uttagen som utmanare i Elitserien och Tyra i Morgondagarserien, våren 2020!
Tyra och Mona! Bild: Idrottsfoto.
December 2019
Mona blev i början av december 2019 uttagen som utmanare i vårens Elitserie. Hon är således bland de 25-30 bästa juniorerna i Sverige (över 15 år, mindre än 18 år). Tyra Lindqvist blev uttagen som utmanare i Morgondagarserien U15, motsvarigheten till Elitserien för åkare upp till 15 (20-30 bästa i Sverige). Grattis båda!
Vallentuna Motor hjälper våra tränare att hålla sig varma!
VKK:s ordförande Ed Fontes tar emot de fina tränarjackorna fråna Thomas Hobro, VD på Vallentuna Motor.
27 november 2019.
Vallentuna Motor stödjer konståkningen i Vallentuna genom att skänka superfina dunjackor till VKK:s tränare! 

"Det är ett sant nöje att få bidra och stötta ungdomsidrotten i Vallentuna. Det finns flertalet möjligheter för oss företagare att ge tillbaka och stötta kommande generationer, för att med enkla medel hjälpa dessa fantastiska idrottare till nästa nivå. Vallentuna Motor AB önskar VKK all framgång och att alla tränare håller sig varma under säsongen" säger Thomas Hobro, VD på Vallentuna Motor. 

"Vi är mycket tacksamma för den generösa gåvan", säger Ed Fontes, ordförande för VKK. "Med de pengar som skulle ha gått till jackorna kan vi erbjuda fler barn möjligheten att testa skridskoskola med professionella tränare till en vettig avgift", fortsätter Ed. Tack Vallentuna Motor för ni hjälper oss i vårt uppdrag  "konståkning för alla"! 
Kom och träffa oss på Vallentunakalaset!
September 2019
VKK på Vallentunakalaset den 28 september, 2019:
Vi kommer att sälja fika och klubbsouvenirer mellan kl 10-16 i Vallentuna Centrum!
 • Ta tillfället att fråga om sporten konståkning!
 • Anmäl till vår skridskoskolan!
 • Läs mer om Vallentunakalaset »
VKK 35 år!
September, 2019
September 2019
Kom och fira med oss på lördagen den 14 september kl 11:00 på Vallentuna IP!
 • Fika med kaffe, te, saft och hembakt.
 • Försäljning av klubbtröjor och träningsvantar.
 • Bytesdag samt köp och sälj av konståkningsutrustning.
 • Start av skridsko- ock konståkningsskolan.
Träning under veckorna 32-37
Juni, 2019
Juni 2019
 • Vi kör igång vecka 32 med uppstartslägret i A-hallen i Vallentuna.
 • Vecka 33 är det hockeyläger i Vallentuna och då får vi flytta ut till andra ishallar:
  • Tisdagen är vi i Rimbo kl 17-19.
  • Fredag, lördag och söndag är vi i Vilundahallen i Väsby.
 • Vecka 34 är vi tillbaka i Vallentuna.
 • Under fredag-söndag vecka 35 är det TV-pucken i Vallentuna. Då kör vi i Väsby igen fredag, lördag och söndag..
 • Vecka 37 öppnar B-hallen och då kör vi även igång skridskoskolan.

Skridskoskola för alla tack vare Santa Maria!
Januari 2019
Januari 2019
Tack vare sponsringen från Santa Maria kan Vallentuna Konståkningsklubb erbjuda fri skridskoskola för upp till 15 barn från familjer som har det lite knapert. Familjer kan få prövning via Fritidshjälpen för att se om de är berättigade till hjälp! Tack till Santa Maria för det generösa årliga bidraget som gör vårt skridskoskola tillgänglig för alla och tack Fritidshjälpen!
Följ VKK
Kontakt
Vallentuna Konståkningsklubb
Postadress:
Parkvägen,
186 46, Vallentuna
Bankgiro:

5013-4626

E-post:
info@vallentunakk.se
Swish:

123 290 99 76

 
Slipning och skridskovård
Följ VKK
 
Guldsponsorer
 
 
 
 
Stöd VKK via Sponsorhuset
Stöd VKK via Gräsroten
VKK på Twitter: