Anmäl dig till höstens skridsko- & konståkningsskola!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
VKK gräver guld i USA!

Juli 2021

Eistla Lennquist-Fixelius, vann sin klass på Virginia Comonwealth Games is USA och har nu kvalificerat sig till det National Sate Games. Detta uppmärksammades i Vallentuna Nya. Läs mer om Eistlas reflektioner och vägen till framgång här »

Pandemins Kostnader
Foto: Hege Hellström, Vallentuna Nya Tidning
Februari 2021
Från den 20:e december till den 25:e januari var ishallen stängd för ungdomsträning. Det medförde förlorade intäkter för klubben i form av  utebliven julshow och inställt miniläger under trettonhelgen. Dessutom försenades starten på skridskoskolan. 
Förutom kortsiktiga inkomster så hotas även klubbens långsiktiga verksamhet när kulturbärare slutar, pga trytande motivation i avsaknad av is, och när nyrekryteringen stryps, då ishallen är stängd.
Alla dessa aspekter togs upp i Vallentuna Nyas artikel om pandemins kostnader för ungdomsidrotten i Vallentuna. 
Konståkningsveckan uppmärksammades i Vallentuna Nya
Scott Rachuk, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet kom till lägret och höll ett föredrag om strategi 2026.
Augusti 2020
Med farten och glädjen på konståkningsveckan i Vallentuna visar konståkningen sin allra bästa sida. Och även Vallentuna visar sig i sin allra finaste sommardräkt. Läs mer i Vallentuna Nya tidning!
VKK:s åkare Mona Bea och Frida Harvigsson blir ordinarie i elitserien säsongen 2020-2021
Frida Harvigsson (vänster, foto Idrottsfoto) och Mona Bea (höger).
5 juni 2020.
Svenska Konståkningsförbundet meddelade i fredags (5/6) att Mona Bea kvalar in till elitserien i juniorklassen under nästa säsong 2020/2021. Frida Harvigsson kvalar in i Morgondagarserien (fd Elitserien) i klassen flickor U13.
- Jag har jobbat hårt för detta under året och det har burit frukt, säger Mona Bea. – Vi har kämpat förstås, men det har mest varit kul, berättar Frida. Mona och Frida har ökat träningsdosen under våren upp till 11 timmar på isen och 5 timmar markträning per vecka. 
– Det har varit en kamp och nu börjar det att fungera riktigt bra med träningsgrupperna. Trivseln är hög och därmed också träningsfliten, berättar den stolte tränare Vyachek Chiliy.
För att kvala in till Elitserien och Morgondagarserien krävs det att man uppnår ett visst antal poäng i A-Serien. Mona och Frida har klarat den gränsen med råge. Gränsen för att söka för juniorer är 90 poäng och Monas bästa under denna säsong är 96,81. Gränsen för U13 är 60 poäng och Fridas personbästa från denna säsong är 68,02.

För mer information om Elitserien och Morgondagarserien, se följande länk »

Tidningar som har rapporterat om denna nyhet:

Showen genomfördes trots Cornonavirus
Vallentuna Nya Tidnings mittuppslag.
16 mars 2020 (uppdaterad den 21 mars).
Vi genomförde vårshowen, trots hotet från Coronaviruset. För att minska risken för smittospridning höll vi alla dörrar vidöppna och vi kontrollerade betalningen med ett antal funktionärer utanför parkeringen för att undvika köer.  Vi sålde ingen fika, då även detta skulle skapa köer. 

Alla indikationer tydde på att åskådarantalet skulle bli mycket mindre än planerat förre viruset. Bland annat fick vi reda på att ett stort antal skolklasser som planerade att komma till showen ställde in i sista sekunden.  Vanligtvis har vi mints 1500 åskådare och i år hade vi genomfört en stor marknadsföringskampanj med en åttasidig bilaga i lokaltidningen Vallentuna Nya Tidning. Vi hade väntat oss minst 2000 åskådare, som rekordåret 2017.

Istället hade vi runt 100 åskådare på skolföreställningen, 150 på fredag kväll och 250 på lördag morgon, sammanlagt 500 åskådare. Det var glest på läktaren men å andra sidan minimerade vi också risken för smittospridningen då varje åskådare hade gott om personligt utrymme. 

Åkarna tilläts inte blanda sig med publiken under pausen och inte heller efter showen. På detta sätt undvek vi trängsel och förhoppningsvis smittöverföring.

Showen då? Den blev kanon enligt de flesta som såg och lyssnade. Bilderna från showen vittnar om konståkning på hög nivå, skönhet och färgprakt!
Philip och Charlie tog storslam på DM
8 februari 2020.
Philip och Charlie blev 1:a respektive 2:a på UDM idag på Stora Mossen idag! Philip fick 63,82p och Charlie 56,84p. Stort grattis! Och grattis också till tränare Vyachek!
Frida blev 11:a av 37 åkare och Tyra blev 8:a av 20 åkare: Båda gjorde mycket bra insatser på isen. Tidigare, den 25 januari, kom Mona på 5:te plats (av 40 åkare) på JDM i Österåker på personbästa, 96,81p! 
Mona uttagen som utmanare i Elitserien och Tyra i Morgondagarserien, våren 2020!
Tyra och Mona! Bild: Idrottsfoto.
December 2019
Mona blev i början av december 2019 uttagen som utmanare i vårens Elitserie. Hon är således bland de 25-30 bästa juniorerna i Sverige (över 15 år, mindre än 18 år). Tyra Lindqvist blev uttagen som utmanare i Morgondagarserien U15, motsvarigheten till Elitserien för åkare upp till 15 (20-30 bästa i Sverige). Grattis båda!
Vallentuna Motor hjälper våra tränare att hålla sig varma!
VKK:s ordförande Ed Fontes tar emot de fina tränarjackorna fråna Thomas Hobro, VD på Vallentuna Motor.
27 november 2019.
Vallentuna Motor stödjer konståkningen i Vallentuna genom att skänka superfina dunjackor till VKK:s tränare! 

"Det är ett sant nöje att få bidra och stötta ungdomsidrotten i Vallentuna. Det finns flertalet möjligheter för oss företagare att ge tillbaka och stötta kommande generationer, för att med enkla medel hjälpa dessa fantastiska idrottare till nästa nivå. Vallentuna Motor AB önskar VKK all framgång och att alla tränare håller sig varma under säsongen" säger Thomas Hobro, VD på Vallentuna Motor. 

"Vi är mycket tacksamma för den generösa gåvan", säger Ed Fontes, ordförande för VKK. "Med de pengar som skulle ha gått till jackorna kan vi erbjuda fler barn möjligheten att testa skridskoskola med professionella tränare till en vettig avgift", fortsätter Ed. Tack Vallentuna Motor för ni hjälper oss i vårt uppdrag  "konståkning för alla"! 
Kom och träffa oss på Vallentunakalaset!
September 2019
VKK på Vallentunakalaset den 28 september, 2019:
Vi kommer att sälja fika och klubbsouvenirer mellan kl 10-16 i Vallentuna Centrum!
 • Ta tillfället att fråga om sporten konståkning!
 • Anmäl till vår skridskoskolan!
 • Läs mer om Vallentunakalaset »
VKK 35 år!
September, 2019
September 2019
Kom och fira med oss på lördagen den 14 september kl 11:00 på Vallentuna IP!
 • Fika med kaffe, te, saft och hembakt.
 • Försäljning av klubbtröjor och träningsvantar.
 • Bytesdag samt köp och sälj av konståkningsutrustning.
 • Start av skridsko- ock konståkningsskolan.
Träning under veckorna 32-37
Juni, 2019
Juni 2019
 • Vi kör igång vecka 32 med uppstartslägret i A-hallen i Vallentuna.
 • Vecka 33 är det hockeyläger i Vallentuna och då får vi flytta ut till andra ishallar:
  • Tisdagen är vi i Rimbo kl 17-19.
  • Fredag, lördag och söndag är vi i Vilundahallen i Väsby.
 • Vecka 34 är vi tillbaka i Vallentuna.
 • Under fredag-söndag vecka 35 är det TV-pucken i Vallentuna. Då kör vi i Väsby igen fredag, lördag och söndag..
 • Vecka 37 öppnar B-hallen och då kör vi även igång skridskoskolan.

Skridskoskola för alla tack vare Santa Maria!
Januari 2019
Januari 2019
Tack vare sponsringen från Santa Maria kan Vallentuna Konståkningsklubb erbjuda fri skridskoskola för upp till 15 barn från familjer som har det lite knapert. Familjer kan få prövning via Fritidshjälpen för att se om de är berättigade till hjälp! Tack till Santa Maria för det generösa årliga bidraget som gör vårt skridskoskola tillgänglig för alla och tack Fritidshjälpen!
Följ VKK
Kontakt
Vallentuna Konståkningsklubb
Postadress:
Parkvägen,
186 46, Vallentuna
Bankgiro:

5013-4626

E-post:
info@vallentunakk.se
Swish:

123 290 99 76

 
Tajt ekonomiskt nu? Sök hjälp med träningsavgiften
Skridskovård
Följ oss på YouTube
Följ oss på Facebook
Följ VKK
 
Huvudsponsorer
 
Stöd VKK via Sponsorhuset
Stöd VKK via Gräsroten
VKK på Twitter: